Közlemény

2023.06.27. 12:30

Befejeződött a Napelemes rendszer telepítése a Szigetvári Gyógyfürdőben

Szigetvár Város Önkormányzat sikeresen befejezte a Szigetvári Gyógyfürdő napelemes rendszerének kiépítését célzó projekt megvalósítását – írja sajtóközleményében Szigetvár Polgármesteri Hivatala.

Bama.hu

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében elnyert 44,73 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósult beruházás hozzájárul az önkormányzati intézmény működési költségeinek csökkentéséhez, valamint a hazai és Európai Uniós környezetvédelmi és klímapolitikai szempontok érvényesüléséhez.

Mint a sajtóközleményben írják, a Szigetvári Gyógyfürdőben 60,00kWp rendszerméretű, 50kVA teljesítményű, háztartási méretű (HMKE) fotovillamos rendszer kiépítése valósult meg, mely elősegíti a fürdő hatékonyabb energiafelhasználását és racionálisabb energiagazdálkodását.

A fejlesztés részét képezte továbbá a meglévő akadálymentes mosdók és zuhanyzó korszerűsítése, akadálymentes parkolók kijelölése, a bejárathoz vezető rámpa mellé korlát elhelyezése és kültéri vezetősávok telepítése is, melyek elősegítik a fürdő akadálymentes megközelítését és használatát.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósult fejlesztés hosszú távon hozzájárul a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, az alacsony széndioxidkibocsátású gazdaságra való áttérés elősegítéséhez, valamint a hazai és az EU 2020 célokhoz, valamint a Duna Régió Stratégia fellépésének megvalósításához is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!