A gólyák nyomában

2023.06.25. 17:50

Kenuba pattannak, így fedezik fel a környéket

A gólyák nyomába eredhetnek az érdeklődők július 1-jén a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekvő Kölkeden és a Béda-Karapancsán, amely a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értéket képviselő élőhelyeit foglalja magába.

Czeczon Enikő

Fotó: Török János

A programon résztvevők először kenutúrát tehetnek, amely négy- és hétszemélyes túrakenukkal zajlik, és a túra időtartamára a résztvevők mentőmellényt és evezőlapátot is kapnak, hiszen a látogatók saját maguk evezhetnek. A vízi kirándulás során a látogatók felfedezhetik a Külső-Béda különleges területét.

A kenutúrát követően egy érdekes tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők a Fehér Gólya Múzeumban, amelyen megismerhetik a gólyák életét.
A programon való részvétel díj befizetéshez kötött, valamint előzetes jelentkezéshez, mert a résztvevők létszáma korlátozott, amelyekről bővebb információ a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának oldalán olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!