Nyugtató, tisztító, virusölő

2023.06.28. 11:00

Mutatjuk, hol szüretelhetünk még a héten levendulát Baranyában!

Nyugtató, tisztító, vírusölő hatással bír, díszítésre és fogyasztásra is alkalmas, a lila mezők szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak: a levendulaláz Baranyában is tombol. A térségben az idei szezonban egyre több helyszínen kínáltak és kínálnak még a héten szedd magad akciókat, programokkal egybekötött szüretet.

Mohay Réka

Fotó: Löffler Péter

A teljesség igénye nélkül – hiszen ténylegesen dinamikusan növekvő botanikai-turisztikai attrakcióról van szó – összeszedtük a júniusban és júliusban megrendezett levendulaszüreteket.

Aranyosgadány

Június 30-án az aranyosgadányi levendula ültetvényen, amely a Kossuth és a Petőfi utca között helyezkedik el, 16 órától tartják az idei szüretet, amelyhez ollókat is biztosítanak, valamint fotózkodási lehetőség is lesz, sőt, kézzel készített levendulás termékekkel, asztaldíszekkel, illatpárnákkal várják a látogatókat.

Pécs

Július első hétvégéjén még látogatható a pécsi Magyari levendula, ahol július 1-jén 10 órától Ringató, 18 órától gerinctorna is helyet kap. Szintén Pécsen van lehetőség a Nagydeindol-hegyhát dűlőben egyéni bejelentkezés alapján levendulát szedni,amit a Szabó Kriszta - Lélekkert Facebook oldalon keresztül tehetünk meg.

Pécsvárad

Pécsváradon Csokoládépusztán július 1-jén este hatig fogadják az érdeklődőket a Szedd magad levendula szüret keretein belül. – Egyaránt várunk kicsiket és nagyokat illetve négylábú barátokat is szeretettel! – írják a szervezők.

Sellye

Sellyén a művelődési ház és könyvtár nyitvatartási idejében látogatható a levendulás, azaz szerdán 7.30 és 14, csütörtökön 7.30 és 18, pénteken 7.30 és 13.30, szombaton pedig 10 és 12 óra között, azonban a +36705423388 telefonon előre egyeztetéssel más időpontban is lehet érkezni, metszőollóval felszerelkezve.

Magyarszék

A Lavender Hill Mecsek első alkalommal tart levendulaszüretet idén, több turnust követően még július 1-jén és 2-án is nyitva áll 10-től 18 óráig a szüretelni vágyó látogatók előtt.

Újmohács

Július 2-án tartják a 3. Újmohácsi Levendulaszüretet a Margitta Művelődési Háznál. Az elmúlt két évben piknikkel, levendulás ételekkel is várták az érkezőket, a szervezők az idei eseményre is színes programokat kínálnak 9.30-tól 18 óráig.

Mindezek mellett júniusban Pellérden, Újpeterén és Geresdlakon is tartottak levendulaszüretet az elmúlt hetekben. A különleges illatú és az idegekre is jó hatással bíró apró virágok, úgy látszik a térségünkben is egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert, a kisebb települések számára is népszerű turisztikai programokat lehetővé téve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!