Visszatérnek az éjszakai járatok

2023.06.14. 15:07

Pécsi buszozás: jön az eddigi megerősített nyári menetrend nyári menetrendje

Érkezik a nyári menetrend – közölte a baloldali városvezetés szerdán. A közlemény szerint a fesztiválszezon és az iskolai nyári vakáció idejére visszatérnek az éjszakai járatok a pécsi közösségi közlekedésben. A pécsi közgyűlés városfejlesztési és kommunális bizottsága szerdai ülésén fogadta el a Tüke Busz Zrt. nyári menetrendjét.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Mint az közismert, a jelenleg érvényben lévő menetrendet tavaly ősszel úgy hirdették meg, hogy csökkentett szolgáltatást nyújtanak ugyanazért a jegy- és a bérletárakért. Akkor a baloldali városvezetés azt hangsúlyozta, hogy egy „megerősített nyári menetrendet” alkalmaznak, amikor csökkentették a járatok számát. A járatkimaradások tömegét azonban így sem tudták elkerülni, rengeteg panasz volt a tömegközlekedési vállalatra.

A városvezetők most közleményben jelentették be, hogy ennek a megerősített nyári menetrendnek a nyári menetrendjét vezetik be június 19-től. Akkortól lesznek éjszakai járatok is mert a „pécsi önkormányzat a Tüke Busz Zrt. nyári menetrendjének elfogadásával segíti a pécsi fesztiválok látogatóit az önfeledt pihenésben”.

Állításuk szerint cél a „menetrend tartása, az új pécsi gyárak dolgozóinak és valamennyi pécsi munkavállalónak munkába történő oda- és hazajutásának biztosítása”.

Arra is kitérnek, hogy figyelembe veszik a nyári szezon utasforgalmi sajátosságait is, mert kevesebben utaznak a pécsi buszokon az iskolai vakáció időszakában, elsősorban a napközbeni járatokon. A nyári menetrendben a járatok indulási idejét és sűrűségét ezekhez a megváltozott utazási igényekhez igazították.

Jöhet még a nyári menetrendek nyári menetrendje

Kijelentették közelebbről meg nem nevezett „munkáltatókkal történt egyeztetésekre” hivatkozva, hogy a munkavállalók többsége július második felében és augusztusban kapja meg szabadságát. „Ez a közösségi közlekedés szempontjából azt jelenti, hogy ebben az időszakban kevesebben utaznak majd a pécsi buszjáratokon, ehhez igazodik majd a menetrend július közepétől érvénybe lépő módosítása”.

Azaz a június 19-én bevezetendő megerősített nyári menetrend nyári menetrendjének nyári menetrendjét vezetik be júliusban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!