Ötvennél több diákot támogattak eddig

2023.06.29. 15:40

Tehetséges fiatalok pályázhatnak a Pécsi Rotary ösztöndíjára

Július 15-éig lehet pályázni a Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázatára, amelynek célja a tehetséges pécsi középiskolások támogatása, akik tudományos, szakmai, művészeti vagy sportterületen kiemelkedő eredményekkel rendelkeznek.

Zsigmond József

A benyújtott dokumentumban meg kell jelölni, hogy a diák melyik tématerületre pályázik (tudomány, szakma, művészet, sport), s fel kell vázolni, mire kívánja fordítani az elnyert ösztöndíj támogatási összegét. Idén a Pécsi Rotary Club különös hangsúlyt kíván helyezni a szakmai tématerületről beérkezett pályázatok támogatására.

A 2020-ban útjára indított Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat keretében 2020 és 2022 között összesen 52 tehetséges diákot tudtak támogatni, több mint hatmillió forint összeggel. A támogatottak között vannak a zeneművészetben kiemelkedő eredményekkel rendelkező ifjú művészek, vers- és prózamondásban jeleskedő diákok, matematikai és műszaki területen komoly eredményeket felmutató fiatalok, kiváló sport­eredményeket elérő tanulók, de a díjazottak között találunk egészen különleges területeken kiváló eredményeket elért tizenéveseket is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!