Egyházmegye

2023.06.27. 16:40

Változásokat jelentett be Felföldi László

Felföldi László pécsi megyéspüspök személyi változásokat jelentett be a Pécsi Egyházmegyében – augusztus elsejétől.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

Életkorára hivatkozva benyújtotta lemondását a pécsváradi plébániáról Antal Géza apát, plébános, helyére Lovász Zsolt hosszúhetényi plébánost nevezte ki Felföldi László, egyúttal a Hosszúhetényi Plébániát oldallagos ellátásra Pécsváradhoz csatolta.

Szép Attila hivatalvezető püspöki helynök, plébánost saját kérésére felmentette a Pécs-Székesegyházi Plébánia vezetése alól, valamint a hivatalvezetői és püspöki helynöki megbízatása alól, és tanulmányi szabadságra engedte doktori tanulmányok befejezése érdekében. Máger Róbert püspöki irodaigazgatót kinevezte a Pécs-Székesegyházi Plébániára plébánosnak. Berecz Tibor pécs-székesegyházi káplánt felmentette az iskolalelkészi feladatai alól és a Mohácsi Plébániára helyezte át káplánnak, míg a korábbi mohácsi káplánt, Fekete Zoltánt áthelyezte a Pécs-Székesegyházi Plébániára ugyanilyen minőségben.

Kovács József püspöki titkárt megbízta kisegítéssel a pécsi Jézus Szíve templomban és a Szent Ágoston-templomban, továbbá a Pécs-Székesegyházi Plébánián. Kovács Tibor József állandó diakónus a jövőben a Pécs-Székesegyházi Plébániához kapcsolódva végzi szerpapi szolgálatát. Az újonnan szentelt, papságra készülő diakónusokat a Pécs-Székesegyházi Plébániára küldte lelkipásztori gyakorlatra a pécsi püspök. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!