Kórházlelkészség

2023.06.24. 15:40

Betegek látogatásához várnak segítőket az egyházmegye területén

Wald Kata

Fotó: KieferPix

A beteglátogatás iránt elhivatottságot érző önkéntesek jelentkezését várja a Pécsi egyházmegyei Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség. Olyan 18. életévüket betöltött, hitüket gyakorló segítőkre számítanak, akik szívesen vállalnának rendszeres látogatásokat a különböző kórházi osztályokon, illetve a gondozóotthonokban a Pécsi egyházmegye területén. Az önkéntes szolgálat hetente néhány órás elfoglaltságot jelent, érdeklődni a 30/016-2376-os telefonszámon lehet, illetve a jelentkezési űrlap a Pécsi egyházmegye honlapján elérhető.

 

– A Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség kiemelten kezeli a kórházban fekvő és az otthonokban élő idősek látogatását, akiket a hozzátartozók sok esetben nem vagy csak ritkán látogatnak. Az önkéntesek rendszeresen keresik fel az intézményeket, ahol lelki beszélgetéseket vezetnek és igény esetén imaórát tartanak az idősek és betegek részére

 – közölte a Pécsi egyházmegye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!