Vonattal és busszal egyaránt

2023.07.25. 17:01

A megváltott napijeggyel egy napon át utazhatunk a Mecsekben

A Mecsek napijeggyel egy teljes napon át korlátlanul utazhatunk vonattal és helyközi autóbusszal a Mecsekben és környékén.

Zsigmond József

Illusztráció

Fotó: Huszár Márk

A Mecsek napijegy adott naptári napon és az azt követő nap 4.00-ig érvényes turisztikai jegy, amely a Mecsek hegység területén közlekedő vonatokon és autóbuszokon korlátlan utazási lehetőséget biztosít. Egységesen 1990 forintba kerül. Használatával eljuthatunk az orfűi tóhoz, meglátogathatjuk az Abaligeti-barlangot és a magyarhertelendi Termálfürdő és Szaunaparkot, megmászhatjuk a Zengőt, a Misinát vagy a Tubest, és felkereshetjük a legismertebb Pécs környéki látnivalókat is. A Kéktúra Abaliget vasútállomástól Mórágy vasútállomásig tartó szakaszainak eléréséhez is ideális választás ez a napijegy.

A Dombóvár–Szentlőrinc–Pécs–Bonyhád területen belül fekvő települések között a vonatokra és a helyközi autóbuszokra egyaránt, valamint vonaton Hidas-Bonyhád és Mórágy között is használható utazásra. A Mecsek napijegy július 1-től vásárolható meg. Hétvégén és ünnepnapokon egész évben, valamint iskolai szünetek idején minden nap elérhető, használható.

A napijegyet a Mecsek térségében élőknek, az ott üdülőknek, valamint a régióban kirándulni, túrázni vágyóknak ajánlják. A jeggyel szabadon bejárható a hegység minden része, felfedezhetjük a természet szépségét a hegycsúcsoktól a tavakon át a gyógyfürdőkig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!