A település védőszentje

2023.07.14. 10:30

Anna-napi búcsúba várják a vendégeket Kiskassán

Idén is megrendezi a Kiskassáért Német Egyesület és a Kiskassai Német Önkormányzat a település védőszentjének, Szent Annának napjához kötődő búcsút: az egész hétvégén átívelő rendezvény július 21-én este búcsúbállal indul a kultúrházban.

Wald Kata

Fotó: Kiss János

Másnap 17 órakor ugyanitt magyarországi német népviseleteket bemutató fotókból nyílik kiállítás 17 órakor, majd Tám László diaporáma vetítésével folytatódik a program.

Július 23-án, vasárnap 10 órakor az Újpetrei Egyházi Kórus részvételével szentmisét tartanak a kiskassai Szent-Anna templomban. A program 10.45-kor az I. világháborúban elesettek emlékművénél, a II. világháborúban elhunytak és a málenkij robotra elhurcoltak emléktáblájánál koszorúzással folytatódik, délután pedig kulturális és szórakoztató programok sora várja az érdeklődőket. 

Kiskassa és a környező falvak épített és természeti szépségei is megcsodálhatók lesznek a Kultúrház elől induló kisvonattal, 15 órakor pedig az estig tartó kulturális műsor szereplői felvonulást tartanak a fő utcán a Kaposszekcsői Fúvósegyesület zenekara, és a Baranya Mazsorett Sportegyesület bemutatója kíséretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!