Nem mindennapi kaland volt

2023.07.01. 19:15

Az egész tábor csakis a pénzről szólt

A napokban ért véget a pécsi bölcsészkar Mesevár gyermektábora. A szervezők évről évre arra törekednek, hogy olyan élményeket nyújtsanak a résztvevőknek, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, tudatosak és tanulságosak is legyenek.

Bama.hu

Forrás: PTE BTK

A bölcsészkar tábori beszámolója szerint ezúttal témául Nógrádi Gábor A pénz nem a fákon nő című ismeretterjesztő könyve szolgált, melynek segítségével játékos formában ismerkedhettek meg a résztvevők a pénz fogalmával. A tábornak ezúttal is az Ifjúság úti campusunk és a botanikus kert adott otthont. Tarnai Istvánné mentortanár és a közösségi pedagógiai gyakorlatukat teljesítő tanárjelölt hallgatók közösen kalauzolták a kisiskolásokat.

A hét során a csapatmunka került a főszerepbe, a fiatalok kereskedhettek, saját vármegyéket és országot alkottak, valamint licitálhattak ajándéktárgyakra is, vagy épp közösen kellett megoldaniuk feladványokat, és kijutniuk a rejtélyekkel teli szobából. Különleges programelemként idén terápiás kutyák is részt vettek a programban, amely sok örömet és mosolyt csalt a gyerekek arcára. Nógrádi Gábor, a könyv szerzője személyesen is ellátogatott a táborba, ahol az író-olvasó találkozón a résztvevők őket érdeklő kérdéseket tehettek fel neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!