Folyamatosan fejlődnek

2023.07.25. 15:46

Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt kapott a siklósi és a villányi önkormányzat

A védjegyet két éven keresztül birtokolhatják. Emellett az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél pályáztak is támogatásért a családbarát munkahely fejlesztésére.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Siklósi önkormányzat

Három évvel ezelőtt már sikerrel pályázott a siklósi önkormányzat a családbarát munkahely kialakítására, fejlesztésére a Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél. Akkor a home office munkalehetőséget segítő laptopokat vásároltak, kialakítottak egy napvitorlás kültéri pihenősarkot a hivatal munkatársainak, és a dolgozók gyermekeinek mikuláscsomagjait tudták az elnyert támogatásból finanszírozni. 

Most június végén ismét pályázott az önkormányzat erre, az elnyerhető (maximum ötmillió forint) támogatásból pedig szeretnének egy mozgatható-költöztethető játszósarkot kialakítani. Szeretnék ezzel a kisgyermekes munkavállalók és ügyfelek részére megkönnyíteni a gyermekfelügyeletet abban az esetben, amikor nem tudják másra bízni gyermeküket és valamennyi időt a kisgyermek a hivatalban tölt. A gyermekek számára kis asztalokat székekkel, játékokat, kézműves és kreatív eszközöket, társasjátékokat terveznek beszerezni. Mindezek mellett egy csapatépítő tréninget és egy családi napot is szeretnének szervezni az önkormányzat munkatársainak. 

A támogatásról a döntés augusztusban várható, viszont a családbarát védjegyet (idén egyébként először) már megkapta az önkormányzat a Családbarát Magyarország Központtól. Ehhez egy előszűrő kérdőívet kellett kitölteniük, majd a szervezet munkatársai egy személyes audit során bizonyosodtak meg a családbarát működésről és az erre irányuló intézkedésekről. A családbarát címet kiérdemelt munkahely, vagy szolgáltató egyébként két évig használhatja a tanúsító védjegyet. 

Nő a családbarát munkahelyek száma

Tavaly Baranyából az alsómocsoládi és a szászvári önkormányzat is elnyerte a – támogatással nem járó – védjegyet a Családbarát Magyarország Központtól, csakúgy mint például a Biokom Nonprofit Kft., a Bóbita Bábszínház, a BAT Pécsi Dohánygyára, a Mecsekerdő Zrt., a Nagyharsányi Mini Bölcsőde, a Pécsi Állatkert, vagy a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. Az idei jelentkezők közül a siklósi és a villányi önkormányzat mellett még a Siklósi vár, a Duna-Dráva Cement Kft. vagy a Körber Hungária Gépgyártó Kft. került be a családbarát körbe. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!