Hétszáz hektáron gyérítenek

2023.07.11. 15:00

Odacsap a szúnyogoknak az önkormányzat Mohácson a halfesztivál előtt

Minden bizonnyal sok ezren látogatnak el a hétvégén esedékes Dunamenti Halfesztiválra. A rendezvényhez kapcsolódó egyik fő kérdés az időjárás mellett, hogy vajon milyen lesz a szúnyoghelyzet a városban. Ezen a héten a katasztrófavédelem nem tervez Mohácson és környékén szúnyogirtást, az önkormányzat viszont megrendelte a vérszívók pusztítását.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Idén régen tapasztalt mértékű szúnyoginváziót kénytelenek elviselni a mohácsiak és a város környékén lakók. Az időjárási körülmények különösen kedveztek a vérszívók szaporodásának, szúnyogok tízmilliárdjai keserítik a szabadban tartózkodók életét.

A katasztrófavédelem korábban ugyan többször is végeztetett a szúnyogok gyérítése érdekében beavatkozásokat, a héten azonban nem terveznek ilyet, így az önkormányzat lépett.

Annak érdekében, hogy a halfesztivál résztevőit minél kevésbé zavarják a vérszívók, szúnyoggyérítést rendelt meg a város.

A földről végzett, úgynevezett melegködös beavatkozásra Mohács területén mintegy 700 hektáron kerül sor július 13-án, csütörtökön este nyolc órától, kedvezőtlen időjárási körülmények esetén egy nappal később, 14-én, pénteken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!