Bama.hu videó

2023.07.17. 17:30

Pécsi káosz: most éppen a Vince utca felső része életveszélyes (videó)

Eddig az esőzések, illetve a közlekedési döntések miatt volt káosz a Vince utcában, most az is kiderült, hogy szétrohadt az ottani fából készült sétány. Emiatt hevenyészett kézírással figyelmeztetést helyeztek el valakik azzal a szöveggel, hogy „Baleset- és életveszélyes”, és piros-fehér szalagot is kihúztak több helyre.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: M. R.

Láthatóan meg voltak ijedve, mert többször is áttekerték az egyébként kiskereskedelemben is kapható szalagot, ennek ellenére bárki – akár egy néhány éves gyermek is könnyedén bejut a területre –, arról nem is szólva, hogy az egész kézírásos, A/4-es lappal történő „hivatalos” lezárás rendkívül komolytalannak tűnik.

Lapunk munkatársának egy helybéli a helyszínen azt mondta, hogy valamelyik nap mintha látott volna egy útellenőrző autót, ami után megjelentek a szalagok a fából készült sétánynál, de arra nem tudott válaszolni, hogy valójában ki tehette ki a veszélyt jelző feliratokat.

Fotó: B.M.

A fából készült sétány a Vince utca felső szakaszán található, közvetlenül a malomkerék mellett. Az ácsolat nagyjából három méter magasan visz a patak felett, és elvileg gerendák tartják a deszkákat. Csakhogy láthatóan a közelmúltban megrogyott az egész, de a szétrohadt, elkorhadt gerendamaradványok láttán már egy jó ideje életveszélyes lehetett: csak a szerencsén múlott, hogy eddig nem történt tragédia, és nem egy óvatlan kisgyermekes család alatt szakadt le az egész felépítmény.

A baloldali, MSZP-s pécsi városvezetők és cégvezetőik egyébként előszeretettel tekintenek úgy magukra, mintha gondos gazdák, szakértők lennének. Éppen ezért is különös, hogy az elmúlt években a fából ácsolt sétány mellett közvetlenül található malomkereket többször is javították, legutóbb tavaly ősszel, de a „gondos gazdák” az attól pár méterre lévő gerendázat bomlásközeli állapotát nem vették észre. Az elvileg már a „szakértők” által megjavított malomkerék egyébként ottjártunkkor hol előre, hol hátra mozgott.

Fotó: B.M.

Az elrohadt sétány kapcsán keressük az ügyben a pécsi városüzemeltetési céget, a Biokomot is, egyelőre nem kaptunk választ. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!