A testület dönt

2023.08.29. 20:00

Átlagban 27 millióba kerül egy zebra Pécsen

Három ütemben szeretne a pécsi önkormányzat 28 zebrát és három gyalogosátvezetést építeni. Az ezzel kapcsolatos döntést 2021-ben hozták meg.

Bóka Máté Ciprián

Az engedélyeztetési és tervezési folyamatok, valamint az előkészítés különböző fázásainak lezárása után a keddi közgyűlésen jutott el oda a pécsi önkormányzat, hogy a beruházások fedezetéről dönthessenek a képviselők. A pénzügyi fedezettel az a cél, hogy ezen helyszínek vonatkozásában az önkormányzat a tervezési előkészítő munkák lezárulta után kezdje meg a megtervezett gyalogátkelőhelyek megvalósítását, amelyhez a kivitelezőt nyílt közbeszerzési eljárással választják majd ki. 

A baloldali városvezetők kalkulációja szerint a teljes csomag megvalósítása 857 millió forintot tesz ki, ebből egy egyszerű osztással ki lehet számolni, hogy egy-egy átkelő létrehozása átlagosan több mint 27,6 millió forintba kerül.  

Ruzsa Csaba, jelenlegi alpolgármester szerint még további helyszínek kapcsán is érkeztek kérések, így ezen helyszínek kapcsán is elindítják a tervezési folyamatokat, ami további 20 millió forintot tesz ki. 

Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az iskolakezdés előtt csak ő hozzá 18 bejelentés érkezett a közlekedési problémák miatt, teljes a káosz a városban, s ezért kérdés, mit tesznek a baloldali városvezetők azért, hogy helyreálljon őszre a rend.  Közölte, a pécsiek azt is elmondták neki, hogy egyes útfelbontásoknál hetekig nem látnak munkásokat sem. 

Érdekesség, hogy Kővári János közlendője alatt a Városházán tartott közgyűlés internetes közvetítése során "technikai" malőr történt: elektronikus zenét lehetett hallani a megszólalása alatt, ami miatt viszont alig maradt érthető a nemzeti oldal politikusának mondandója. Kőváriról egyébként Péterffy Attila jelenlegi polgármester baráti sajtójában, a helyi MSZP-s lapban rendszeresen jelennek meg lejárató anyagok. Péterffy ennek a lapnak a volt "főszerkesztőjét" találta a legalkalmasabbnak arra, hogy a pécsieknek évente milliókba kerülő "sajtókapcsolati tanácsadói" pozíciót betöltse a Városházán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!