Megfizetik a lejáratást

2023.04.12. 14:43

Megsokszorozhatták a pécsi sajtótanácsadó fizetését

A városi önkormányzatnál 2019-től „dolgozó” úgynevezett sajtókapcsolati tanácsadó, Barabás Béla propagandista fizetését még évekkel ezelőtt a városházi információk 100 ezer forintban jelölték meg, de most kiderült a közérdekű adat­igénylésünk nyomán, hogy ennek sokszorosát kapja meg.

B. M.

Fotó: Löffler Péter

Barabás az MSZP-s pártalapítvány által támogatott helyi szocialista lap főszerkesztője volt, mielőtt a baloldali önkormányzatnál megcsípte volna a sajtókapcsolati tanácsadói posztot, s bár évek óta dolgozik a városházán, csupán az idei évre vonatkozó megbízási szerződését kaptuk meg. Ebből is kiderül, hogy csak ebben az évben legalább ötmillió forintba kerül a ténykedése, hiszen havi bruttó 450 ezer forintos megbízási díjról adhat le számlát. 

Barabás az egyik főinstruktora a városházi propagandasajtónak, amely rendszeresen közli a lejárató írásait, online és nyomtatott felületen. Ezek a közölvények a városháza hivatalos sajtós e-mailjéről érkeznek, nem egyszer sértegető, minősítgető, lejárató hangvételűek, vagy nem is pécsi magánszemélyek vagyonával foglalkoznak, példátlan módon a pécsi önkormányzat történetében. 

Mint közismert, az a baloldali propagandatelevízió, a kormányellenes RTL Klub egykori helyi tudósítója, Marton Ferenc lett Péterffy sajtóreferense – aki már a pécsi hőerőműnél is vele harcolt az akkori kenyéradójának, a multicégnek az érdekeiért –, az önkormányzati lapok vezetését megemelt fizetésért a balliberálisok kedvenc lapjától érkező személy, Nimmerfroh Ferenc kapta meg. Ez utóbbi által irányított lapok utolsó oldalán az elmúlt időszakban pedig a Péterffy-rezsimben sok tízmilliót kereső ügyvédgárda vezetője, az MSZP-közeli Bodnár Imre politikai egyesülete jelentetett meg baloldali kampány­anyagokat.

Megírtuk, hogy információink szerint a városházára és az önkormányzati cégekhez is az egyébként néhány százalékos társadalmi támogatottságú, a szocialista párt érdekeit szolgáló, baloldali Népszavát járatják napilapként. 

Érdekesség, hogy a városháza rendszeresen támadja portálunkat és munkatársát, de azért például legutóbb, húsvét alkalmából is a Dunántúli Napló tulajdonát képező fotót használták fel maguk népszerűsítésére, holott ez köztudottan nem jogszerű, és még engedélyt sem kértek a fotó elvételére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!