Etikai ügyek

2023.08.01. 15:00

Baranyában is szavaz az orvostársadalom

Megválasztják a Vármegyei Etikai Bizottságokat az egészségügyben, amely folyamat a vármegyei irányító intézmények és a budapesti centrumkórházak lebonyolításában valósul meg az Országos Kórházi Főigazgatóság közreműködésével.

Czeczon Enikő

Ez által az orvostársadalom közvetlenül, titkos szavazáson dönthet a szakmai-etikai kérdésekben meghatározó testületek összetételéről.  

A választás eredményeképpen az orvostársadalom közbeiktatott küldöttek nélkül, a saját soraiból választhatja meg azokat, akik a benyújtott etikai panaszok alapján meginduló eljárások során érvényre juttatják a szakmai-etikai szabályokat.  

A szavazókörök a különböző vármegyékben és a fővárosban eltérő időpontokban és helyszíneken tartanak nyitva azért, hogy a szavazásra jogosultak minél szélesebb köre leadhassa voksát.  

A választás az úgynevezett kislistás választás szabályai szerint kerül lebonyolításra, vagyis a szavazólap tartalmazza a megválasztható személyek nevét abc-sorrendben. A szavazólapon minden arra jogosult legfeljebb 10 jelöltre szavazhat. 

Baranya vármegyében a szavazás augusztus 3. és augusztus 10. között kerül lebonyolításra. A szavazókörök pontos helyszíne és nyitvatartási ideje az Országos Kórházi Főigazgatóság (okfo.hu) és a Pécsi Tudományegyetem (pte.hu) honlapjain érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!