2023-ért utazhatunk a fővárosba

2023.08.18. 16:20

Baranyából is érdemes kihasználni a szimbolikus vb-jegyet

Szimbolikusan, 2023 forintért utazhatunk a fővárosba és vissza augusztus 18. és 27. között.

Zsigmond József

A MÁV-Volán-csoport ugyanis kedvezményes árú „VB2023” jegyet vezet be az atlétikai verseny idejére. Mint a MÁV-Volán közölte, hogy az ország bármely pontjáról a MÁV-START és GYSEV járatokon, a helyszínhez legközelebb eső vasútállomásig (azaz Kelenföld állomásig, valamint a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvarokig), a Volánbusz esetében az ország bármely pontjáról Budapestre, és budapesti elérést biztosító vasútállomásra, a MÁV-HÉV esetében Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre visszautazásra jogosít az atlétikai VB-jegy. 

Ha egy négyfős családot veszünk alapul, akik Baranyából, Selyéről utaznának a fővárosba, azok számára egy oda-vissza vonatút korábban 35-45 ezer forintba került volna, míg a mostani szimbolikus jeggyel akár 10 ezer forintért megfordulhatnának. A kedvezményes jegy, mint a MÁV közölte, augusztus 20-ára, a nemzeti ünnepre is vonatkozik, így vasárnap megnézhetjük a Duna feletti légiparádét, ami 9:00-10:00 óra között lesz látható a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon, ellátogathatunk a Budai Várban, ahol a legkisebbek is biztosan találnak kedvükre való programot, de számos egyéb koncertek, népművészeti bemutatók, interaktív játékok várják az érdeklődőket és nem utolsó sorban az esti tűzijátékot is megnézhetjük, ami idén még látványosabb lesz: 34 ezer pirotechnikai effekt, grandiózus fényjáték, lenyűgöző épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón teszi emlékezetesé az ünnepet.

Érdekesség, hogy a világszintű sportesemény első versenyét, a férfi 20 kilométer gyaloglást szombat reggel a Hősök terén, versenybíróként Nagy Bence mozdonyvezető indítja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!