Termelési adat

2023.08.15. 12:00

Csapadékos az idei nyár, csekélyebb a vízfogyasztás

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Alina Kruk

A két évvel ezelőtt mért 33 ezer köbméteres napi csúcshoz és az elmúlt esztendők egyre magasabb számaihoz képest idén a csapadékos nyár hatására valamelyest csökkent a pécsiek vízfogyasztása – derül ki a helyi vízszolgáltató termelési adataiból.

A Tettye Forrásház Zrt. szolgáltatási területén naponta átlagosan 22-23 ezer köbméter vizet használunk el; ezt az éves átlagot csak kevéssel haladta meg a nyár első két hónapjának napi 23.500 köbméteres átlagfogyasztása. Az idei év eddigi legmagasabb értéke sem a nyári időszakra, hanem nőnapra esett: március 8-án 27,7 millió liter ivóvizet fogyasztottunk el Pécsen és környékén – ennek egy része minden valószínűség szerint a vázákba, a virágok alá került.

A szolgáltató szakemberei folyamatosan ellenőrzik a víz­ellátást, vizsgálják az egyes napszakokhoz vagy területekhez köthető fogyasztási adatokat is. A mérésekből az is jól kivehető, ha egy terület ivóvíz-felhasználása a nyári időszakban jelentősen emelkedik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!