Segítő jobb

2023.08.18. 15:00

Gyászfeldolgozó csoport indul szeptemberben, sokakon segíthetnek

„A gyász az ár, amit meg kell fizetnünk azért, hogy volt merszük szeretni”, I. Yalon idézettel kezdődik a Pécsi Katolikus Egyetemi Lelkészség honlapján az a hír, ahol beharangozzák, hogy gyászfeldolgozó csoport indul.

Zsigmond József

Pécsen az első ilyen csoport szeptemberben indulna, a tervek szerint a foglalkozás kéthetente lenne, a helyszín a székesegyház plébániája. A csoport minimális létszáma négy, a maximális nyolc főben határozták meg.

A gyászfeldolgozó csoportban a bizalomra, az együttérzésre és megértésre törekednek, ahol tabuk nélkül lehet beszélgetni a megélt érzelmekről, a szeretetről, a fájdalomról. 

A csoport a gyász feldolgozásában nyújt segítséget. Jelentkezni Studer Zsófia hittanárnál és Battonyai János atyánál lehet, vagy a [email protected] email címen. A jelentkezőkkel rövid telefonbeszélgetés, illetve személyes beszélgetés vagy email váltás keretében ismerkednek meg a csoportvezetők. Az első gyászfeldolgozó csoportfoglalkozásra szeptember 12-én kedden kerülne sor, után kéthetente, október 14., 24., november 7., 21., december 5, 19. és 2024. január 2. és 16 -án tartanák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!