A lakók háborognak

2023.08.18. 14:00

Hallgatnak arról, mekkora kárt okozhattak a forgalmi rend tavalyi bevezetésével a Tettyén

Bár a MSZP-DK-s városvezetők kézi vezérléssel irányította házi propagandája az olvasókat, a pécsi lakosokat nem egyszer kezelte már félvállról, de a tettyei lakosok továbbra sem tudnak kibékülni azzal, ami P. Horváth Tamás, a baloldalt erősítő önkormányzati képviselő közreműködésével történt a mecsekoldali városrészen.

Bóka Máté Ciprián

Lassan egy esztendeje annak ugyanis, hogy a környéken megváltoztatták a forgalmi rendet, aminek következtében egyirányúvá vált a Tettye utca a belváros felé, és a Vince utcára terhelték rá az addigi felmenő forgalmat. Ez az utca viszont a 2010-es EKF-évben nem ilyen célból készült, hanem egyfajta sétálóutcának, ráadásul a részben a felszín felett is folyó Tettye-patak miatt különösen érzékeny a burkolat a nagyobb autósforgalomra. A baloldali koalíciónak és a városvezetőknek azonban ez nem lehetett komolyabb probléma, mert hiába tiltakoztak a lakosok a rendszer ellen, hiába mozdultak meg a kövek az utcában, nem változtatták vissza. 

A korábban több mint kétszáz aláírást összegyűjtő egyik tiltakozó lapunknak most is azt mondta, hogy valamelyik főnök ha elautózna a Vince utca felé, akkor megtapasztalná, hogy akkora kövek hiányoznak a burkolatból, hogy az szerinte már életveszélyes. Úgy véli, hogy az MSZP-DK vezette koalíciót mellszélességgel támogató P. Horváth Tamás képviselő már elkerüli a környéket is, pedig neki tevékeny része volt a most kialakult helyzet előidézésében. Hozzátette: a politikus letiltotta őt, így most ezúton is kéri, hogy „nézze meg a művét és gyönyörködjön benne és örüljön, ha tengelytörés nélkül megússza az utat”. 

A mielőbbi javítás szükségességét hangsúlyozva kiemelte, a rekonstrukció költségeit azoknak a baloldali képviselőknek kellene megfizetniük, akiknek köszönhetően az út tönkrement. Egyben követelte a kétszáznál több aláíró nevében a Tettye utca forgalmi rendjének tavaly szeptember előtti állapotra való visszaállítását. 

Munkatársunk megkereste a képviselőt és a Biokom Nkft.-t, de ezúttal sem foglalkoztak a pécsiek kérésével. Továbbra sem tudni, hogy kinek a javaslatára és ki döntött tavaly szeptemberben a forgalmi rend megváltoztatásáról, valamint arról sincs mondandójuk, hogy mikor teszik rendbe a burkolatot és kinek kellene ezt fizetnie. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!