Ösztöndíj

2023.08.02. 17:50

Hátrányos helyzetű diákok pályázhatnak

A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium ösztöndíj programot hirdet hátrányos helyzetű, elsősorban roma nappali tagozatos egyetemi diákok részére.

Zsigmond József

Fotó: ITTIGallery

Mint írták, eséllyel pályázhatnak a Pécsett és a dél-dunántúli régióban nappali tagozaton tanuló egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező, hátrányos helyzetű diákok, akik érdeklődnek a cigányságot érintő társadalmi kérdések iránt, és nem áll messze tőlük a keresztény értékrend sem.

A szakkollégisták elhelyezését a Pécsi Márton Áron Kollégium és Szakkollégium biztosítja, a szakmai programok jelentős része pécsi egyetem Romológia és Nevelésszociológia Tanszékén zajlik, egyházi hátteret a Magyarországi Evangélikus Egyház nyújt. 

Sikeres felvételi esetén kollégiumi elhelyezést, havi ösztöndíjat, nyelvi képzést biztosítanak sikeres pályázók részére. Az ösztöndíj program jelentkezési határideje augusztus 10-e, jelentkezni a [email protected] email címen lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!