Lehet pályázni

2023.08.02. 11:00

Lakásokkal segítik a fiatalokat Bólyban

Ismét pályázhatnak lakhatási támogatásra a Bólyban élő vagy a városban letelepedni vágyó fiatalok – szeptemberben négy megüresedő lakás várja az új beköltözőket.

Wald Kata

Fotó: Frank Yvette

Pár évvel ezelőtt a bólyi önkormányzat a vidék népességmegtartó képességének javítását és a vidékről történő „minőségi elvándorlás” megakadályozását célul kitűző „Itthon Bólyban” projekt során pályázati támogatás segítségével összesen nyolc lakást alakított ki a városban két helyen, a Hunyadi, illetve a Rákóczi utcában. Ezek közül négynél most szeptemberben lejár a bent lakó fiatalok számára a projekt keretében biztosított 24 hónap bérleti díj fizetése nélküli lakhatás: az új igénylők pályázatait augusztus 23-án 16 óráig fogadja az önkormányzat. 

A fiatalokat segítő program szerint az 55–60 négyzetméter körüli, gépekkel felszerelt konyhával rendelkező, bútorokkal berendezett, wifivel ellátott otthonokban két évig lakhatnak a nyertes pályázók, ez idő alatt csak a rezsit és a közös költséget kell állniuk, feltétel továbbá, hogy a városban közösségi célú önkéntes tevékenységet végezzenek. 

A projekt az elmúlt évek tapasztalatai szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a lehetőség iránt hatalmas az érdeklődés, a lakásokra a korábbi pályázatok kiírásakor többszörös volt a túljelentkezés – most is hasonló érdeklődésre lehet számítani. 

Elbíráláskor többek közt előnyt élveznek ezúttal is a helybéliek, illetve a Bólyban dolgozók, a gyermeket nevelő házaspárok, valamint azok, akik hiányszakmaként meghatározott végzettséggel rendelkeznek, és olyan munkakörben dolgoznak a városban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!