Kutyások figyelem!

2023.08.29. 21:11

Kegyetlenség: valaki húsba csomagolt üvegdarabokat szórt szét Égervölgyben

Aki kedvencét Égervölgybe viszi sétálni, az legyen óvatos, mert azt a jelzést kaptuk, hogy valaki vagy valakik üvegdarabokat csomagoltak húsba és szórtak szét, ezzel veszélynek téve ki négylábú barátainkat. Az erről szóló posztot a Teca Mama Vendéglő és Magánszálláshely tette közzé Facebook-oldalán.

Czeczon Enikő

Az eset, hogy valaki ilyen módon próbál ártani a kutyáknak hatalmas felháborodást okozott. Posztok tömkelege árulkodik az emberek bosszúságáról.  

Több állatokkal foglalkozó weboldalon olvashatni arról, hogy mi történik, ha idegen test kerül kedvencünk gyomrába.  Több helyen írnak arról, hogyha egy kutya lenyel egy szilánkot és az átszúrja a gyomrot vagy belet, akkor annak látványos tünetei vonnak és az eb állapota hirtelen romlik. A gyomor enyhe felsértése esetén lehet vér, vagy emésztett vér a bélsárban 1-2 alkalommal, de ez nem jár látványos elesettséggel, mint akkor, amikor a szilánk átfúródik a szerven. A gyomron és bélcsatornán egy idegentest tünetmentesen is áthaladhat, de olyan is lehet, hogy a gyomorban marad. Fontos, hogyha bármi rendellenességet észlelünk hirtelen levertség, ismételt hányás, friss vagy emésztett vér a bélsárban forduljunk állatorvoshoz. 

Eddig nem múlt el úgy év, hogy ne számolt volna be hírportálunk kutyák elleni merényletekről Pécsen vagy éppen Baranya egyéb településein. Volt olyan eset, hogy mérgezett csalétket szórtak el a kutyafuttatóban, ami miatt egy eb el is pusztult Komlón, vagy ott volt az az aljas tett, amikor fagyállóval átitatott húst szórtak az egyik pécsi panelház elé, de olyan is előfordult, hogy szögekkel teletűzdelt kolbászkarikákat helyezett ki valaki egy kutyasétáltatók által kedvelt füves területen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!