Szélmalomharccá vált a pécsi polgár küzdelme

2023.08.27. 17:30

Kilátástalan küzdelmet folytat az önkormányzattal a férfi, aki megunta, hogy helyettük dolgozik

Egyre inkább kilátástalanná válik az a küzdelem, amelyet Zdroba Károly, a Május 1. utca lakója folytat a Biokommal, a városházával, a Polgármesteri Hivatallal hol azért, hogy lekaszálják a méteres gazt az utcájában, hol azért, hogy az aknafedlapot megjavítsák, hol azért, hogy a közútra rácsúszó partoldalt elrendezzék.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Az út melletti gaz, csalán és bozót ismét akkora, hogy az autóját is végigkarcolja, ha a szűk utcában haza akarna menni. Zdroba Károly már leszögezte, többet nem vágja le a gyomokat, a burjánzó indákat, hiszen ez nem az ő feladata.

Amíg én vágtam le, minden jó volt, de meguntam, elegem lett. Ezért az önkormányzatnál elkezdtem felhajtani azokat, akiknek az utca rendbetétele, karbantartása lenne a dolguk 

– mondta el lapunknak a panaszos pécsi. – Csak bejelentettem, hogy nézzek meg, nem lehet közlekedni és kértem, hogy vágják le a füvet, a gyomot, de most is ugyanez van. Annyi történt tavasszal, hogy amikor kórházban voltam, egy traktorral végigmentek az árok szélén, akkor az letarolt mindent. 

A polgár elmondása szerint a munkagép akkor elvitte azt az útjelző karót, amit azért tett ki, hogy az autók – így a kukásautók is – lássák az árkot, mert a partoldal megcsúszása miatt beszűkül az út. Azt is elmondta, hogy a burkolatot is helyre kellene állítani, mert miután az elhibázott szennyvíz-rákötések miatt többször felbontották az utat, nem tudott kellőképpen visszatömörödni a föld,  és az több helyen megsüllyedt. 

– Az aknafedlapokat is helyre kellene állítani, az autóm felfüggesztése is leszakadt, mert egy ilyenbe belehajtottam, de csak legyintettek, az önkormányzati cégeknél pedig egymásra mutogattak – mesélte a lapunknak.

Hozzátette, hogy tavaly a polgármesteri hivatalban érzése szerint szinte kárörvendően beszéltek vele, a jegyző viszont ígéretet arra, hogy segít a problémájában. Aztán akkor is ugyanazok jöttek, akik korábban és nem csináltak semmit. Az utca kálváriájával kapcsolatban keresni fogjuk a szocialista-DK-s önkormányzatot és az érintett városi cégeket, amennyiben reagálnak, közzétesszük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!