Pár percre a középkor

2023.08.11. 07:00

Kiűzik a törököket Siklós várából

Sok látványos bemutatóval, hagyományőrző csapatok összecsapásával, gyerekprogramokkal és esti koncertekkel várják a látogatókat az idei Siklósi Várfesztiválra.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Pénteken délelőtt kezdetét veszi a háromnapos Siklósi Várfesztivál, amely idén is sok látványossággal, hagyományőrző csapatok bemutatójával, gyerekprogramokkal és esti koncertekkel várja a látogatókat. A rendezvény pénteken délelőtt veszi kezdetét, amikor is a siklósi vár történetével ismerkedhetnek meg a látogatók, majd a Boszorkánytalanító Hadművelet című vásári komédiával szórakoztatják a várlátogatókat. 

Ezen kívül lesz fegyver- és harcászati bemutató és érdekes előadások is. Szombaton, a Várfesztivál fő napján, 10 órakor a felvonulásra várják az érdeklődőket. A Posta parktól a várig tartó menethez bárki csatlakozhat, akár korabeli öltözetben is. A nap folyamán a hagyományőrző csapatok bemutatkozását, illetve produkcióit tekintheti meg a közönség, lesznek többek között zászlóforgatók és solymászok látványos bemutatói, kisebb csatajelenetek, vásári komédia és Kőhalmi Ferenc udvari varázsló is elkápráztatja majd a várlátogatókat. Délután 16 órától a keresztény seregek csapnak össze a törökökkel a várkertben. Ez a rendezvény egyik leglátványosabb programja, ezért ezt vasárnap 15 órakor megismétlik.

 – Több mint százötven hagyományőrző érkezik az idei várfesztiválra, akik igazi középkori hangulatot teremtenek majd, így az elkövetkező napokban a vár minden látogatója a középkorba csöppenhet. S ezért nagy utat sem kell megtenni, hiszen például a pécsieknek mindössze 25-30 kilométert kell utazniuk, máris a középkorban találják magukat – mondta Szentgyörgyváry Péter várkapitány. Vasárnap 10 órától ismét sok színes programmal csalogatnak a történelmi falak: újabb bemutatókkal, interaktív előadásokkal és látványos produkciókkal készülnek a várlátogatóknak a hagyományőrző csapatok. A részletes program a siklosivar.hu honlapon, valamint a Siklósi Várfesztivál facebook eseményoldalán is megtekinthető.

 

Az esti koncertekre is várják a fesztiválozókat

Az idei Siklósi Várfesztiválra is több neves előadó érkezik. A várkertben felállított színpadon késő délutántól egymást váltják a helyi és országos ismertségű, népszerű zenekarok. Pénteken 19 órától a New Level Empire, 21 órától a Don't Stop the Queen, 23 órától pedig a Wellhello szórakoztatja a közönséget. Szombaton 17 órától a Szabó Család zenekar, 18:30-tól a CMA Band, 20 órától a Republic, 22:30-tól pedig Dzsúdló ad koncertet. Mindkét napon a koncertek után DJ buliztatja a még táncolni, szórakozni vágyókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!