Ünnepi búcsú

2023.08.18. 11:00

Koszorú kerül Szent István szobrára Szabadszentkirályon

Mohay Réka

Augusztus 19-20. között rendezik meg a település búcsúját – a község templomát ugyanis Szent István királyról nevezték el, így az államalapítás ünnepével esik egybe az időpont. A program során az ünnepélyes emlékezéstől kezdve a könnyedebb kikapcsolódási lehetőségekig többfajta élményt kínálnak a szervezők. Augusztus 19-én este Kovácsovics Krisztián, Hamzai Bálint és Fórizs Barnabás lép fel a Ligetben muzsikaszót kínálva este kilenctől hajnalig.

Augusztus 20-án, vasárnap 10.30-kor Szent István szobrának koszorúzásával indul a nap, amelyet 11 órakor ünnepi szentmise követ az ország­alapító tiszteletére szentelt templomban. Délben kenyéráldásra, illetve az ünnephez kapcsolódó népszokások felelevenítésére kerül sor, délután háromtól bemutatót tart a Szabadszentkirály ÖTE csapata, a kulturált közlekedésre való figyelemfelhívás jegyében.

Délután barátságos focimeccsel zárul a program, amely több település csapatát is megszólítja a Szomszédünnep kezdeményezéshez kapcsolódva.

A búcsúi program a Széchenyi 2020 Helyi identitás és kohézió erősítése Szabadszentkirály térségben program keretén belül valósul meg. A rendezvény során körhinták, légvár és dodzsem is várja majd a helyszínre érkező, aktív élményekre éhes fiatalokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!