Fennakadások

2023.08.27. 14:40

Nem várt hiba miatt késtek a vonatok

A múlt héten nem volt olyan nap, amikor ne lettek volna fennakadások a Pécs–Budapest vasútvonalon.

Zsigmond József

Fotó: Lang Róbert

Mozdonyhiba és kidőlt fák miatt is késtek a vonatok, legutóbb szombaton, amikor a délutáni IC Dombóvártól Pécsig személyvonatként közlekedett. Ezek azok a tényezők, amire az utasok nem tudnak felkészülni. A Magyar Államvasutak Zrt. bejelentette, hogy szeptemberben több vágányzár lesz, ami a baranyai vonalat is érinti. 

A Budapest–Pécs vonalon pályakarbantartás miatt változik a menetrend, augusztus 30-án hajnaltól szeptember 2-áig, illetve szeptember 5-től szeptember 9-ig Sárbogárd és Dombóvár között váltakozó szakaszon pótlóbuszok közlekednek egy hajnali vonatpár helyett, míg szeptember 11-től 16-ig néhány esti és reggeli vonat helyett Szentlőrinc és Pécs között pótlóbusz jár majd. A pótlóbuszok igazodnak a vonatok menetrendjéhez, ezért Pécsről 20-25 perccel korábban indulnak.

A Barcs—Pécs vonalszakaszon pályakarbantartás miatt augusztus 31-én és szeptember 1-jén éjjel a Pécsről Barcsra 22.44-kor és a Barcsról Pécsre 3.36-kor induló személyvonat helyett Szigetvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok közlekednek, míg szeptember 12-15-ig a Barcsról 3.25-kor és 20.25-kor Pécsre, valamint a Pécsről 4.34-kor és 22.41-kor Barcsra induló személyvonatok helyett Pécs és Szentlőrinc között pótlóbusz szállítja az utasokat. A Szentlőrinc–Sellye és a Pécs–Villány–Mohács vonalon szeptember 11-től 14-ig karbantartás miatt változik néhány vonat menetrendje a hajnali és az esti órákban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!