Ide tényleg érdemes elmenni

2023.08.27. 11:00

No, vajon melyik pécsi lángosozó került fel a toplistára?

Készült egy toplista az ország legjobb lángosozóiról – amelyen nagy örömünkre ezúttal egy pécsi is helyet kapott. A döntéssel maximálisan egyet tudunk érteni.

Bama.hu

A vg.hu készített egy nagy összefoglalót. Eszerint a lángos a nyár egyik elengedhetetlen étele, a nyaraláson gyakorlatilag mindenki elfogyaszt egy sajtos-tejfölös vagy épp saját szája ízének megfelelően feltétezett olajos tésztakorongot. Leginkább pedig a Balaton partján számít slágerterméknek a lángos, ám a magyar tengeren túl is van élet a lángosozókban. 

Az Itt Jártam oldal gyűjtötte össze az ország 12 legjobb, illetve legnépszerűbb kifőzdéjét, ahol szerintük valóban a legfinomabb lángosokat kínálják. Bár ahogy említettük, a lángos összefort a Balatonnal, a top 12 között mégiscsak öt olyan kifőzde kapott helyet, amely a magyar tenger közvetlen közelében van. A fonyódi Sellő büfé, a Sarok büfé Zamárdiban és a szintén ott található Csipi mama lángosozója, a balatonfűzfői Szirén büfé és a balatonboglári Somogyi Lángosozó. Kicsit messzebb kell már menni a vízparttól, de a tapolcai Labovszky Imre lángosa is még elérhető közelségben van a Balatonhoz. 
Érdekesség, de Budapestről mindössze a Krumplis Lángos került be a tophelyek közé. Pécs és Debrecen is képviselteti magát egy-egy vendéglátóegységgel, az előbbinél a Maci Lángosozót, az utóbbinál a Sanya Lángost ajánlják a helyiek. Egerben pedig az említett Lángos a’la Rohlicsek söpörte be a dicséretet. 

Érdemes kisebb településekre is ellátogatni, ha jót akar enni az ember, Dunaharasztin Dezső bácsit kell keresni ehhez, Dorogon pedig a Dénes Lángost. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!