Fontos beszélgetés

2023.08.05. 16:40

Ősztől újra találkozóra várják a férfiakat az egyházmegyében

Szeptember 14-től folytatódnak a nagy sikerű Férfitalálkozók a Pécsi Egyházmegyében – az őszi szemeszter induló előadását Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban tartják. 

Wald Kata

– A 2023 őszén induló harmadik évadban a személyes életünk határvonalai, közösség és magány, Isten akarata személyes életünkben, gyászunk és veszteségeink nagy kérdéseire keresik majd a választ a résztvevők – közölte a Pécsi Egyházmegye. Ezúttal is az egyházmegye hét településén: Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron és Szigetváron hallhatnak majd előadásokat az érdeklődők. 

Az első előadássorozatban a határok tiszteletéről és átlépéséről esik majd szó. Ismerjük-e határainkat? Hogyan kell meghúznunk a határokat? Mely határokat fontos átlépnünk? Melyek a sérthetetlen határok? Ezekre a kérdésekre keresik majd a választ. 

A Felföldi László, pécsi megyés püspök által 2021-ben életre hívott Férfitalálkozók rendezvénysorozat olyan lehetőséget teremt, ahol maguk között önmagukról beszélgethetnek a férfiak, hogy aztán hazatérve, családjaik körében hatékonyabban találják meg a helyüket. A főpásztor célja a közös gondolkodás a megváltozott világban való helykeresés nehézségeiről, valamint olyan alkalom és közösség teremtése, mely teret biztosít a férfi lélekkel együtt járó érzések megosztására, gondoltok kicserélésére. 

A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy jó szívvel ajánlják és hívják meg férfi ismerőseiket, barátaikat, munkatársaikat, szomszédaikat, azaz bárkit, akiket érdekelhet a téma. Az egyes alkalmak nem egymásra épülnek, azokhoz bármelyik témakörnél, helyszínen és időpontban lehet csatlakozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!