Tanszerekkel segítik idén is a rászorulókat

2023.08.05. 14:40

Tárgyi adományokat és pénzbeli támogatásokat is fogad és továbbít a szeretetszolgálat

A korábbi évek hagyományainak megfelelően iskolatáska- és tanszergyűjtő akciót hirdetett idén is a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) – a „Radírozzuk ki a különbségeket!” címet viselő kezdeményezés célja ezúttal is az, hogy a nehéz helyzetben élő családok számára megkönnyítsék a tanévkezdést.

Wald Kata

Mélyszegénységben élő gyermekeket, nevelőszülőknél elhelyezett diákokat, a háború elől elmenekült tanulókat, valamint erdélyi, kárpátaljai és délvidéki magyar fiatalokat is segítenek az akció keretében. Az idei célkitűzés, hogy 1358 (ami megegyezik az adományvonal hívószámával) általános és középiskolás tanévkezdéséhez nyújtsanak támogatást. 
Az MRSZ tájékoztatója szerint pénzbeli támogatással és újonnan vásárolt tárgyi adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni a júliusban és augusztusban zajló gyűjtőakcióhoz. 

– Iskolatáska, füzet, toll, ceruza, radír, tolltartó, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, rajzlap, vonalzó, tornazsák, körző – ezekre az eszközökre van a legnagyobb szükség – közölték. 

A tárgyi felajánlások leadhatók a Magyar Református Szeretetszolgálat országos irodáiban, illetve augusztusban országszerte több városban áruházi gyűjtéseket is szerveznek. 

Az MRSZ a kezdeményezés kapcsán kiemelte, a tanszerek beszerzéséhez pénzbeli támogatás is nyújtható – a felajánlások megtehetők az adomany.jobbadni.hu oldalon, a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével, valamint banki átutalással. A szeretetszolgálat az összegyűlt adományokat még az iskolakezdés előtt eljuttatja a rászoruló családoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!