Zavar a fejekben?

2023.09.17. 21:30

A Fideszt szidja, de Péterffyből van elege az LMP-nek

Az LMP felsővezetése ugyan már bejelentette, hogy nem támogatják Péterffy Attila MSZP-s polgármesterjelöltet jövőre az önkormányzati választáson, csakhogy eddig semmi jelét nem mutatják annak, hogy valóban eltávolodnának a Gyurcsány Ferenccel együttműködő városvezetéstől.

Bóka Máté Ciprián

 Az LMP elnöke, Ungár Péter a minap egy interjúban kijelentette, hogy az LMP nem fogja támogatni Péterffy Attilát jövőre az önkormányzati választáson, hanem vele szemben polgármesterjelölttel és képviselőjelöltekkel vágnak neki a júniusban esedékes választásnak. A pártelnök hónapokkal ezelőtt, áprilisban már utalt erre, a héten tett kijelentése pedig elvileg erre erősített rá. 

– Ennek elég sok oka van – mondta Ungár, aki arról is szólt, hogy reméli, hogy a helyi LMP-seknek lesz lehetőségük elmondani, hogy milyen is Péterffy Attila. 

Csakhogy az egyébként Gyurcsány Ferenc áldására váró és vele szorosan együttműködő Péterffyvel nem túlzottan tűnik elégedetlennek az LMP-s Kóbor József, aki tajga is az MSZP-DK-s tandem vezette koalíciónak. Kóbort azért vették be a baloldaliak, hogy ezzel tudták biztosítani a többséget a közgyűlésben, miután a baloldali belharcok az elmúlt években elolvasztották az előnyüket. Az LMP-s képviselő a szavazataiért egy zöldbiztosi posztot, és egy meglehetősen erőtlen környezetvédelmi bizottság elnöki széket kaphatott meg. 

 

Kóbor ezek után belesimult a gyurcsányista közegbe, és ugyan Péterffyék nyári fairtási akciója után az őt ért kritikákat követően nemrég lemondott a zöldbiztosi posztjáról, amiért amúgy sem kapott semmilyen fizetést, de a magas fizetéssel járó elnöki posztját megtartotta. Továbbá semmilyen jele nincs annak – amire Ungár Péter utalt – , hogy ne értene egyet Péterffyék városirányításával, hiszen a koalíció részeként rendszeresen szavaz együtt a társaival. Beszédes, hogy a pécsi Keresztes László Lóránt parlamenti képviselő egy minap tartott sajtótájékoztatóján sem a városvezetés tevékenységének kritikájával foglalkozott, hanem a Fidesszel és a kormánnyal. 

Barkóczi Csaba fideszes képviselő ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a helyi LMP-sek nagyon óvatosak abban a kérdéskörben, hogy nem támogatják Péterffyt. Kóbor továbbra is a Péterffy fennhatósága alatt működő bizottság elnöke, nem jelentette be kilépését a frakciószövetségből, tehát minden ilyen "odamondogatást" fenntartásokkal kell kezelni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!