Bevonzotta a tehetségeket

2023.09.27. 16:40

A polgármester nem halat, hanem hálót adott a képzőművésznek

Rajnai-Zsíros Krisztina

Siklós Zvolszky Zita Barcsay-díjas és Bükkösdi-díjas képzőművész vezetésével idén rajziskola indult Siklóson, a Váralja utcai Alkotóházban. A tanítványok alkotásaiból pedig most kiállítás is nyílt a siklósi könyvtárban. A siklósi alkotó a megnyitón úgy fogalmazott, hogy amikor iskolát nyithatott, akkor úgy érezte, Riegl Gábor polgármester „nem halat, hanem hálót” adott neki. A rajztanítással a tehetséggondozást, és a tanítást próbálta ki, elég nagy sikerrel. 

– Nagyon érdekes volt számomra, hogy a tehetségeket, mint egy mágnes, bevonzottam. Egyetlen egy „féltehetség” sem jött. Volt aki azt mondta, hogy ő csak pálcikaembereket tud rajzolni, és aztán egy tökéletes csendéletet rajzolt le. A tanítványaim csodálatosak, mindig megleptek 

– mondta Zvolszky Zita. 

A megnyitó fényét Kosztics Mirella Veronika és Vertike Anna Viola hegedűjátéka emelte. A rajziskola hét tanítványának rajzait bemutató kiállítás október 7-ig látogatható, a ZitArt rajziskola pedig idén újra várja a tanítványokat, Zvolszky Zita ugyanis három kurzust is indít. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!