Átadóünnepség

2023.09.28. 18:30

A város múltjába kalauzol a bólyi tájház

Wald Kata

Ünnepélyes keretek között adják át a Bóly múltját, hagyományait bemutató tájházat szeptember 29-én délután. A Rákóczi utca 15. szám alatti, több mint száz éves parasztházat három évvel ezelőtt pályázati támogatás segítségével renoválta az önkormányzat, majd annak berendezését, és működtetését a Bólyi Német Nemzetiségi Önkormányzatra bízta a város vezetése.

Az elmúlt évek során, további pályázati forrásokból az udvart és a kertet is rendbe hozták, növényeket ültettek, pihenőhelyeket alakítottak ki, ezen kívül egy góré is épült. Mostanra pedig a teljes berendezés is elkészült.

A városba látogatók a múzeumban megismerkedhetnek Bóly múltjával, hagyományaival, ezen kívül az óvodások és általános iskolások nemzetiségi oktatásában is kiemelkedő szerepet tölt be a tájház.

A szeptember 29-én 15 órakor kezdődő átadó ünnepségen fellépnek a Bólyi Általános Iskola tanulói, a Bólyi Hagyományőrző Kórus, a Bólyi Harmonika Együttes és a Bóly Táncegyüttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!