Versenylehetőség

2023.09.27. 14:40

Emléktáblát avatnak az edző tiszteletére

Súlyos, halmozottan sérült, mozgásukban korlátozott fiatalok, és felnőttek számára biztosít versenylehetőséget a különleges sportnap, amelyet szeptember 29-én tartanak a város általános iskolájában, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Fogyatékos Személyek Otthona Bóly szervezésében.

Wald Kata

A csapatok az ünnepélyes megnyitót követően, a délelőtt folyamán mérik össze erejüket, tudásukat és ügyességüket, eredményhirdetés kora délután várható.

Ugyanezen a napon egy másik, szintén sporthoz köthető eseményre is sor kerül Bólyban: Rogányi Miklós atlétika edző emléktáblájának avatására hívja a helyi sportegyesület az érdeklő sportbarátokat 13 órára, a Park Szabadság utcai főbejáratához. Rogányi Miklós 1938. november 23-án született Bólyban. 

A sport iránti szeretete gyermekkorától kezdve végigkísérte egész életét. Szabadidejének legnagyobb részét a „pályán” töltötte. Majdnem öt teljes évtizeden át volt a bólyi atlétika vezetőegyénisége, sokszor egy személyben mindenese. A bólyi atlétika az ő vezetése alatt, 1965-től 2005-ig élte virágkorát: összesen 11 országos bajnokságot nyertek a szakosztály tagjai ebben az időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!