Kirándulnak

2023.09.01. 10:00

Elveszve az erdő rejtette tengerszemek világában

Újra a Mecsek vadregényes erdeibe invitál Nagy Róbert és a Szingli Túra Csoport szeptember 3-án, délelőtt 9 órai kezdettel.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Dudarev Mikhail

A Négy tó túra nevet viselő kirándulás keretében négy kevésbé ismert, de nagyon szép kis erdei tengerszemet, bányatavat látogatnak meg az érdeklődők. A kirándulás Vasasról indul a zöld jelzést követve a Hársas-forrásig, majd jobbra fordulva a kék jelzésen haladnak tovább a túrázók az első állomásig a Dervendi-tóig. Innen visszafelé fordulva az Árpádtető felé indul a csoport, hogy felkeressék a Kincskereső-forrást, majd az Andor-laki vadászház felé veszik az irányt, és leereszkednek az egymás alatt lépcsőzetesen elhelyezkedő, három Rückeri tóhoz. Végül egy jelöletlen, de csodás kis ösvényen, Patakvölgyben a kirándulók visszatérnek Vasasra.

A túra hossza tizennégy kilométer, szintemelkedése négyszáztizennyolc méter közepesen nehéz , ami azt jelenti, hogy a kirándulás nem teljesen kezdő túrázóknak ajánlott, de ha valaki tíz kilométert letud sétálni erdei körülmények közt, azt szívesen várják.  

További részletekért érdemes felkeresni a túra Facebook-eseményét.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!