Veszélyes este az erdő

2023.09.09. 21:45

Hatalmas szarvasbikákat lőttek ki a napokban

Két hatalmas szarvasbikára elejtése történt a napokban a Baranyában.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Nagy Lajos

Mint a Nimród vadászújság írta az egyik hatalmas bika elejtése a Garéi Gímszarvas Vadásztársaság területén történt. Egy francia vadászt Ács István kísérővadász juttatta a bika elejtéséhez. A bika korát 10 év körülire becsülik, a trófea tömegét kilenc kilogramm körülire várják.  A másik  gímszarvasbikát az Ormánság Gyöngye Vadásztársaság területén terítette le egy magyar vadász. A bika korát itt is 10 évesre becsülik, a trófea tömegét 8 és fél kilóra.

A szeptemberi gímszarvas nász kezdete, a vad nyugalmának biztosítása érdekében a Mecsekerdő Zrt. szeptember 25-ig minden nap 16:00 és másnap reggel 08:00 között esti és éjszakai részleges erdőlátogatási korlátozást rendel el a Szigetvári Erdészet sasréti és szentegáti vadászterületein, a Sásdi Erdészet kisvaszari vadászterületén, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, továbbá a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei vadászterületén.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!