Gratulálunk!

2023.09.26. 14:40

Mohácsi diákok képviselhetik Baranyát az Országos Haditorna döntőjében

A pécsi Mecsextrém Parkban rendezték a napokban az Országos Haditorna baranyai döntőjét, amelyet a mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola csapata nyert meg, így ők képviselhetik a vármegyét az országos döntőben. Sőt, a mohácsiak egy különdíjat is hazavihettek.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

A vármegyei fordulókkal kezdődött meg az országos haditornaverseny,  a megmérettetés során a fiatalok kipróbálhatták magukat különböző, a honvédelemhez kapcsolódó sportos feladatokban, ráadásul közelebbről is megismerkedhetnek a katonasággal.

A versenyszámok a honvédelemhez kapcsolódó feladatokból állnak, mint például honvédelmi totó, kézigránátdobás, fegyveres váltófutás, távbecslés, elsősegélynyújtás.

A vármegyei fordulókat az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szervezte, az alakulat katonái pedig a verseny alkalmával a honvédelem iránt érdeklődő fiatalokat tájékoztatták a különböző szolgálatvállalási, továbbtanulási és ösztöndíj-lehetőségekről.

A verseny ugyanakkor nem csupán a fiatalok, de az őket felkészítő iskolák számára is évről évre egyre népszerűbb: az első helyezés megszerzése akár a vármegyei fordulókban, akár az országos döntőn komoly presztízst jelent a pedagógusok és az intézményvezetők számára is.

A baranyai fordulót a pécsi Mecsextrém parkban rendezték, amelyre tizenöt iskola tizenhat csapata jelentkezett, s végül a mohácsi iskola (teljes nevén: Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola) diákjai szerezték meg az első helyet, valamint a leggyorsabb csapatnak járó különdíjat is kiérdemelték.

Az I. helyezett csapat tagjai: Gamos Ákos, Lukács Máté, Nyilas Marcel, Szabó Krisztián Lajos.

Felkészítők: Tóth István János, Schnell Tamás 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!