Megköszönték a munkát

2023.09.17. 13:40

Oklevéllel ismerték el a segítséget

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidék-fejlesztési Karának Kisebbségkutató Központja több évtizede együttműködik a Horvát Vöröskereszt nyári felkészítő táborának megrendezésében. A szakmai együttműködést idén elismerő oklevéllel is jutalmazta a partnerszervezet.

Bama.hu

A kar honlapjának beszámolója szerint az Eszék-Baranya megyei Orahovicában megrendezett nyári program az egészségmegőrzési témák mellett olyan témakörökkel is foglalkozott, amelyek a PTE KPVK oktatási-tudományos profiljába illeszkednek. Ilyen volt a nemzeti kisebbségek és a környezetvédelem, a klímaváltozással kapcsolatos félelmek területe.

A húszéves jubileumi tábor záróünnepségén a több évtizedes szakmai együttműködés elismeréseként oklevelet kapott karunk Kisebbségkutató Központja. Az oklevelet Gyurok János, a központ igazgatója és Nemeskéri Zsolt, a Kultúra- és Társadalomtudományi Intézet igazgatója vették át. Az ünnepségen a Horvát Köztársaság számos állami vezetője megjelent, köztük Stjepan Mesic egykori horvát miniszterelnök és államfő. A rendezvény kiváló alkalmat jelentett további nemzetközi pályázati együttműködések egyeztetésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!