Tartalmas időtöltés

2023.09.27. 20:15

Összehozza a program a helyi családokat Szigetváron

Mohay Réka

Idén is folytatódik a Család Klub programsorozata Szigetváron. A Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskolában kapott helyet szeptemberben az első alkalom a szigetvári plébánia szervezésében szeptember 17-én, s a folytatást is tervezik a szervezők.

– A Család Klub célja, hogy a családok egy időben egy helyen egymással és Istennel találkozzanak. Félévente kétszer arra invitáljuk a szülőket, hogy szakembereket, házaspárokat hallgatva a házastársi kapcsolatról, gyermeknevelésről gondolkodjanak közösen – számolt be a programról Rosner Zsolt plébános.

– Eközben az ovisokkal, kisiskolásokkal játszóházban, a nagyobbakkal játékos hittanórán, a felső tagozatosokkal társasjáték klubban találkozunk, majd együtt megyünk át családi szentmisére – folytatta a lelkipásztor.

– Olyan kevés alkalom van arra, hogy legfontosabb kapcsolatainkat ápoljuk a családban; itt ehhez kapnak segítséget a résztvevők. Bízunk benne, hogy ezek az alkalmat megerősítik azokat a barátságokat is, amelyek a közösségeinkhez tartozó családokat összekötik – hangsúlyozta a szervező.

A program kistestvére általában az előző szombaton Hobolban és Szentlászlón is megvalósul. December elejére pedig majd a református közösséggel és a közoktatási intézményekkel együtt szervez közös adventi készülődést a város főterén a plébánia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!