Ismerd meg a lehetőségeket!

2023.09.16. 15:40

Számos programmal érkezik Pécsre az Európai Mobilitási Hét!

Huszonkettedik alkalommal szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, mely számos érdekes programmal várja mindazokat, akik szeretnének többet megtudni a környezetbarát és fenntartható közlekedésről.

Bama.hu

Az eseménysorozat egy olyan összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon, így Pécsett is, ahol nyereményjátékokkal és ingyenes programokkal készülnek a szervezők.

A kampány idei mottója: "Takarékoskodj az energiával!"

A nemrég megnyitott K20 kvízjátékkal veszi ki a maga részét a programokból, az Európai Mobilitási Hét alatt a QR-kóddal ellátott kérdőívet kell náluk keresni, melynek kitöltésével egy sorsolást követően értékes PTE Webshop ajándékkal lehet gazdagodni.
A PTE Zöld Egyetem Program Instagram felületén a helyes, biztonságos kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos kérdések fognak feltűnni Insta-Storyban a Mobilitási Hét alatt, itt a tudásukat próbára tevők sorsolást követően PTE ajándékcsomagot nyerhetnek.

Európai Mobilitási Hét 2023


Lesz bringás reggeli, ízélmény és kóstoló a város különböző pontjain, szeptember 20-án a PTE Gyakorló Iskola tanulóinak ingyenes lesz a KRESZ Park használata, ahol egyebek között ki lehet próbálni a kézzel hajtható kerékpárt (handbike), a lábbal hajtható fekvő kerékpárt (trike), és a háromkerekű kerékpárokat egyaránt.

Az Autómentes Napon, szeptember 22-én a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város közigazgatási területén, illetve ezen a napon (0 óra és 24 óra között) díjmentesen lehet megváltani a Pécsike 24 órás kerékpárjegyet.

A jegyvásárlás ugyanúgy regisztrációhoz kötött, mint más alkalmakkor, továbbá a rendszer 8.400.-Ft-ot befoglal letétként a felhasználó bankszámláján, amit a jegy érvényességi idejének lejárta után 3 banki napon belül felszabadít. Ugyancsak az Autómentes Nap keretében, 14.00-17.00 között a Pécsi Bicibusz szervez ügyességi játékot általános iskolásoknak a Kossuth-téren. A bicibusz-mozgalom Spanyolországból indult és nagyon rövid idő alatt lett nagyon népszerű. Péntek reggelenként gyerekek és kísérőik közösen kerékpároznak egy adott útvonalon, megállókkal és előre egyeztetett menetrend szerint az iskolába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!