Gratulálunk!

2023.09.18. 21:00

Trefort-díjat kapott Kvanduk Frigyes

A budapesti Károlyi–Csekonics-palota báltermében került sor a Magyar Felsőoktatás Napja alkalmából adományozott miniszteri kitüntetések átadására a napokban, ahol a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolát Kvanduk Frigyes képviselte, aki a Trefort Ágoston-díjat vehetett át, mely a felsőoktatásban végzett munkáért adható egyik legnagyobb hazai elismerés.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: bdavid32

Kvanduk Frigyes 1949. június 3-án született Tolnán. Teológiai tanulmányait a Budapest Hittudományi Akadémián végezte. 1974. június 23-án szentelte pappá Cserháti József pécsi megyéspüspök. Lelkipásztori pályája során Pincehelyen, Szekszárdon, Pakson és a pécsi Jézus Szíve Plébánián teljesített szolgálatot. 1989 óta plébános Rácvárosban, mely mellett 2005 óta a Pécs-Jézus Szíve Plébánia vezetését is végzi. 

Nevéhez köthető a rácvárosi Szent Kereszt felmagasztalása-templom, valamint a pécsiek által Piusz templomnak nevezett Jézus Szíve templom teljeskörű restaurálása. 2013 óta a Pécsi Egyházmegye általános helynöke. Kvanduk Frigyes részt vett a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rendszerváltást követő újraalapításában. 1991 és 2014 között vezette a főiskola Bölcseleti és Társadalomtudományi Tanszékét, melynek mai napig aktív munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!