Vurstli

2023.10.26. 14:04

Alpári módon üzent a pécsi városvezetés

Az ávósokat éltető baloldali ügyvéd után itt az újabb 56-os botrány: az MSZP-től az elmúlt években milliókat kapó Ágoston Andrea, Péterffy Attila frakcióvezetője „kapják be” kijelentéssel üzent az 1956-os megemlékezésen annak a riporternek, aki egy új közösségi oldalra készít tartalmakat. A nemzeti oldal ellenben bejelentette, amennyiben 2024-ben bizalmat szavaznak nekik, minden ’56-os emléket megőriznek és bővítenek.

Bóka Máté Ciprián

Egy vurstli zajában tartott 1956-os megemlékezést az MSZP-s és DK-s városvezetés, amikor azzal szembesítették őket az Otthonom Pécs közösségi oldal készítői, hogy az önkormányzati cégektől milliós megbízásokat kapó baloldali ügyvéd ávós dalt énekelgetett, amit a „Péterffy Attila tisztelői” oldal őrzött meg az utókornak.

Az ávós ügyben a válaszadást a DK-s frakcióvezető, volt MSZP-s alpolgármester, Kunszt Márta azzal hárította el, hogy azok „provokatívak”, míg Péterffy Attila, MSZP-DK-s polgármester csak azt mondta, hogy „semmi” a véleménye azokról, akik a mai napig éltetik az ávósokat.

Péterffy azt állította, hogy nem is ismeri az ügyvédet, holott annak a szűk baloldali ügyvédi körnek az egyik prominense, amit Bodnár Imre irányít. Az összesen 100 milliós megbízást kapott baloldali ügyvédkör vezetője, Bodnár közvetlen munkatársa Péterffynek, bejáratos a városházi értekezletekre, és MSZP-s képviselőjelöltséggel is próbálkozott, sikertelenül. Péterffy azt is letagadta, hogy kapott volna milliókat a szóban forgó ügyvéd, holott bizonyíték van rá, hogy fizettek neki is.

Alpári üzenet a kérdezőknek

Ágoston Andreát, Péterffy Attila frakcióvezetőjét is megpróbálták megkérdezni kijelentéséről. Ágoston Andrea azt mondta a vurstli mellett megtartott városvezetői megemlékezésen, hogy „ünnepen ünnepelni szeretne” és egyben jelezte az őt kérdezőknek, hogy „kapják be”.
Ágoston Andrea az elmúlt években az MSZP-től havonta több százezer forintnyi fizetést kap.

Felszólították Péterffyéket

Az ávós dal kapcsán szerdán Matheovits László, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) pécsi csoportjának elnöke jelentette ki, hogy véleménye szerint ez minden emberi jogot megsért, ezért felszólítja Péterffyt, hogy kérjenek elnézést azoktól a családoktól, akiket ötvenhatban vagy a kommunizmus alatt meghurcoltak, és szólítsák föl az ügyvédet arra, hogy fizesse vissza azokat a közpénz milliókat, melyet a városi kasszából kifizettek számára.

A jobboldal ápolná az emlékeket

Musch Zoltán fideszes önkormányzati képviselő csütörtökön Málics Ottó szabadságharcos sírjánál, a pécsbányai köztemetőben tartott sajtótájékoztatót. 

Fotó: B.M.

Kifejtette, hogy 1956 történelmi jelentősége abban a hősiességben leledzik, hogy a megszállás és diktatúra alatt szenvedő magyarság az akkori kor egyik legnagyobb katonai hatalmával szemben a szabadság és nemzeti szuverenitás érdekében lépett fel. Éppen ezért minden ’56-os emléket – legyen az egy fontos relikvia, emlékhely vagy kordokumentum –, kötelességünk óvni és védelmezni, hogy emlékeztessék nemzetünk eljövendő generációit.

– Amennyiben a jobboldalnak szavaznak bizalmat jövőre, akkor a jelenleg meglévő ’56-os kegyeleti helyek gondozásán túl tovább bővül majd azon emlékpontok sora, amelyek Pécs hőseinek történetét mesélik el

 – mondta.

Csizmadia Péter, fideszes frakcióvezető hétfőn beszélt arról, hogy középiskolásoknak szóló, dr. Debreczeni Lászlóról elnevezett emlékverseny szerveződik az ’56-os forradalom és szabadságharc témájában.

MSZP közeli viccoldal szintén lépett

A vélhetően a városi MSZP-s pártlap munkatársa áll azon viccoldal mögött, amelynek október 23-i posztja szintén alpári megnyilatkozásról tanúskodik. 1956 emléknapján az egyik jobboldali véleményvezér kapcsán „sz..rba léptem” rajzzal jelentkezett. A MSZP-s pártlap egyébként a PSN Zrt. politikai kinevezettjének, Máté Jánosnak a tulajdonában van. Ez az a lap, amely pécsi magánszemélyek politikai hovatartozása után kezdett a napokban kutakodni, fényképeiket felhasználni, mert azok tüntetni mertek Péterffy Attila önkormányzatának ténykedése ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!