Megújult a hivatal

2023.10.11. 20:00

Baranyába látogatott Gyopáros Alpár kormánybiztos (galéria)

A magyarbólyi önkormányzat pályázati támogatásból korszerűsítette a polgármesteri hivatal épületét, melynek átadó ünnepségét szerdán tartották, az eseményen a helyi településvezetők mellett a térség országgyűlési képviselője, a vármegyei közgyűlés elnöke és Gyopáros Alpár kormánybiztos is részt vett.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

Energetikai korszerűsítést hajtottak végre a magyarbólyi polgármesteri hivatal épületén. Busz Balázs, Magyarbóly polgármestere elmondta, a felújítással sikerült energiahatékonyabbá, gazdaságosabbá és nem utolsó sorban esztétikusabbá is tenniük az önkormányzat épületét. A felújítást nemcsak a magyarbólyiak élvezhetik, hanem a környező három település lakosságának hasznára is válik, hiszen a hivatal a kirendeltségben központi szerepet tölt be. Itt van a hivatal ügyfélfogadása, az intézményi közös társulások székhelye.

A községvezető elmondta, a Magyar Falu Programban az elmúlt években több mint 88 millió forintot nyertek önkormányzati fejlesztésekre, de ezen kívül a helyi egyházközösségek, valamint a Mohácsi Tankerületen keresztül az iskola felújítására érkező pályázati források összege összességében meghaladja a 150 millió forintot. Köszönetet mondott Hargitai János országgyűlési képviselőnek, hogy támogatták a falu fejlesztési céljait.

Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke úgy fogalmazott: „Ha van az országnak olyan vidéke, ahol valóban hiánypótló a Magyar Falu Program, akkor a dél-dunántúli térség, és Baranya vármegye biztosan ide sorolható. Hiszen az a 301 település, az az aprófalvas településszerkezet, amely a térségünket jellemzi, nem volt haszonélvezője a 2010 előtti baloldali szocialista kormányzat intézkedésinek, amely nem hogy nem segítette, hanem többszörösen büntette ezeket a kistelepüléseket.”

Folytatódik a Magyar Falu Program

Hargitai János beszédében kiemelte, fontos, hogy az az adminisztráció, amit a mindennapokban végeznek a megválasztott képviselők, ilyen körülmények között folyhasson. Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa elmondta, Hargitai János körzetébe az elmúlt négy év alatt csak a Magyar Falu Program keretében több mint 20 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett. Arról is beszélt, hogy számára nem első számú beruházások a falvakban a hivatalfejlesztések, hiszen a kistelepülések népességmegtartó erejéhez elsősorban a jó állapotú óvodák, jó állapotú utak, járdák szükségesek. 

Mégis minden olyan fejlesztést szeretnének végrehajtani, amelyet a kistelepülésen élők megfogalmaznak, és számunkra fontos. Ezért hangsúlyozta, a Magyar Falu Programot addig fogják folytatni, amíg minden járdát, utcát, középületet fel nem újítanak, és amíg a szolgáltatások minőségén nem javítanak annyira, hogy az a településen élők megelégedésére szolgáljon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!