Félnek a mislenyiek

2023.10.03. 14:40

Befészkelték magukat a városba a sakálok

Sakálok vertek tanyát az egyik ház udvarán a kozármislenyi Öregfaluban. Olvasónk beszámolója szerint a szomszédjában lévő ház elhanyagolt állapotban van, így a sakálok letáboroztak ott, hogy a kölykeiket felneveljék.

Zsigmond József

– Van egy kameránk a házunk falán, ami megörökítette a sakálokat

 – mondta el a bosszankodó lakó. – Már korábban is voltak előjelei, hogy valamilyen ragadozó tanyázik itt – kisebb állatok maradványai –, mi rókára gyanakodtunk, de a felvétel alapján kijelenthetjük, hogy sakálról van szó – tette hozzá olvasónk.

Bejelentést egyelőre nem tett a sakálokról, mert elmondása szerint az ingatlan tulajdonosa ígértet tett arra, hogy okoscsapdákat helyez el a területen. 

Az Országos Magyar Vadászkamara baranyai szervezete korábban lapunkkal közölte, hogy a sakál nagyon okos, nagyon intelligens ragadozó. Nem könnyű elejteni, mivel elkerüli a csapdákat. Az aranysakál őshonos faj volt Magyarországon, de egy idő után kihalt. A 1980-as években csak pár példányt láttak a Dráva-síkon, majd Somogy és Baranya vármegyében elszaporodtak, míg a 2000-es évekre több ezerre növekedett a számuk, ami már veszélyezteti a háziállatokat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!