Leszakadó városrész

2023.10.24. 19:39

Bérlakásokat, járdákat és utakat újítottak fel a városrészben

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Pecold

Szociális bérlakásokat korszerűsítettek, környezetüket pedig rendezték Mohács déli, leszakadó városrészében egy több mint négyszázmillió forintos program keretében - közölte az önkormányzat.
A közlemény szerint a Terület- és településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert, százszázalékos támogatású, 443 millió forintos program keretében egyebek mellett 23 szociális bérlakást korszerűsítettek, rendezték a környezetüket, járdákat építettek, felújították az utakat és korszerűsítették a csapadékvíz-elvezető rendszert.

A projekt része volt lakásonként a gépészeti rendszer cseréje, villamos hálózat felújítása, külső nyílászárók cseréje, határoló szerkezet hőszigetelése, kémények béléscsövezése, burkolatok cseréje, kapcsolódó bontási munkák illetve kapcsolódó festési-mázolási munkálatok. A projekt keretében az akcióterületen található járdák felújítására, új járdák kialakítására illetve az akcióterületre eső önkormányzati belterületi közúthálózat felújítására is sor került.

A fejlesztés célja „egy leszakadó, szegények lakta városrész fejlesztése, az ott lakók életkörülményeinek javítása és társadalmi beilleszkedésük segítése volt” - olvasható az önkormányzat közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!