Értékek

2023.10.25. 16:40

Emlékfutást rendeznek a reformáció alkalmából

Hatodik alkalommal rendez emlékfutást a reformáció alkalmából a Pécsi Református Kollégium Általános Iskolája, október 27-én.

Bama.hu

Fotó: oneinchpunch

Program: 

10.50 Megnyitó az iskola udvarán – köszöntés: Komor Csaba iskolalelkész és Bartos Erika igazgató 

10.55 Bemelegítés 

11.15 Start az Engel János utcán, az iskola előtt – 1. évfolyamtól folyamatos indítással évfolyamonként, nemek szerint, a 8. évfolyam után a szülők futama zárja a versenyt 12.30-kor 

13.00 Eredményhirdetés 

A táv 1517 méter.

A protestáns egyházak október 31-én ünneplik a reformációt, miután Luther Márton 1517-ben ezen a napon függesztette ki a wittenbergi vártemplom ajtajára híres 95 tételét. A futóverseny célja, hogy tapasztalati megélés útján jusson minél közelebb a reformáció lényege, mondanivalója az iskola diákjaihoz. Emellett fontos szempont a közösségformálás, a tanulók mellett a szülőket is bevonva a szurkolás, versenyzés örömébe. A sport nyelvét hívjuk segítségül, hogy így tudjunk együtt küzdeni azokért az értékekért, amelyeket a református elődök kijelöltek számunkra - olvasható az intézmény közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!