Közösen emlékezünk

2023.10.30. 20:12

Ezrek keresik fel a napokban a Pécsi Köztemetőt

A következő napok az elcsendesülésről, emlékezésről szólnak majd legtöbbünk számára. Ellátogatunk azon szeretteink nyughelyére, akik már sajnos nem lehetnek köztünk. A temetők környékének megközelítését azonban nagy körültekintéssel tegyük.

Tóth Viktória

Fotó: Mészáros János

Ezrek keresik fel a napokban a Pécsi Köztemetőt. Ennek kapcsán a Tüke Busz Zrt. autóbuszjáratai is sűrűbben fognak közlekedni a sírkert környékére. A társaság tájékoztatása alapján a 6-os és 7-es járatok vonalán nagy befogadóképességű, csuklós buszok közlekednek. Ma a 6-os autóbuszok 15 percenként indulnak, mindenszentek napján a 7-es autóbuszok 15 percenként közlekednek. Részletes menetrendi információk a busztársaság honlapján, valamint a megállóhelyi táblákon érhetőek el. 

A temető információi szerint október 28. és november 2. között elektromos kisautóval biztosítják a temetőn belüli könnyebb közlekedést. Ám fontos tudni, hogy november 1-jén és 2-án csak a mozgáskorlátozottak részére kiállított igazolvánnyal rendelkezők hajthatnak be kocsival a temető területére. 

A Nagyárpádi útról megközelíthető temető bővítési területén november 2-ig ingyenes parkolást biztosítanak. Aznap reggel 7 óráig a Siklósi úton a Kanizsai Dorottya út irányából a belváros felé a kereszteződéstől számított 30 métertől a déli bejárat előtti 30 méterig a jobb szélső sávban várakozhatnak a járművek, a „megállni tilos” jelzőtáblák ekkor hatályukat vesztik. A temető nyitvatartási ideje november 9-ig: 6.00–20.00. 

Értékeinkre is fokozottan ügyeljünk

Nem csak a megyeszékhely temetőjében számíthatunk megnövekedett forgalomra, a vármegye többi sírkertéjbe is sokan látogatnak majd el. Olyanok is autóba ülnek most, akik az év többi részében nem vezetnek. A balesetek elkerülése végett nagyobb körültekintéssel kell közlekedni ilyenkor. Fontos felhívni a sírkertekbe látogatók figyelmét arra is, hogy fokozottan ügyeljenek értékeikre. A temetők környékén ilyenkor gyakrabban fordulnak elő autófeltörések, gyakran lopnak el a sírokról virágot, koszorút, őrizetlenül hagyott táskát. A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!