Segítéségre szorulnak

2023.10.28. 12:30

Komoly gondban van a Pécsi Mentőkutyás Egyesület

Mint az egyesület közösségi oldalán írták, eddig csupa jó hírről számolhattak be, Nemzeti Minősítést tettek városi kutató-mentésben, sikeresen szerepeltek a mentőkutyák világbajnokságán, több eltűnt személy eredményes felkutatásában vettek részt, de mostanra kiderült, hogy az egyesület csapatszállító kisbusza javításra szorul.

Zsigmond József

Forrás: Pécsi Mentőkutyás Egyesület

A jármű, a Volkswagen Transporter 5 kutya és 7 személy szállítására alkalmas, javítása több mint hárommillió forintba kerülne. Arra kérik a jóindulatú embereket, hogy most rajtuk segítsenek, aki megteheti, anyagilag támogassa az egyesületet. A Pécsi Mentőkutyás Egyesület több esetben segített: egy kővágószőlősi fiatalember felkutatásban, egy idős pécsi beteg férfi megtalálásában. 

Nemcsak Baranyában nyújtottak segítséget, hanem más vármegyékben is. Idén egy hatéves kisfiú tűnt el Tolnában. A rendőrség, a TEK, kutató-mentők, önkéntesek és civilek keresték, közel egy teljes napot töltött a szabad ég alatt, amikor észrevették a vetésben. A Pécsi Mentőkutyás Egyesület bankszámlaszáma: 10102440-81591800-01004009. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!