Számos program várja az érdeklődőket

2023.10.29. 19:15

Könyvet készíthetnek maguknak a gyerekek a rendezvényen

Zsigmond József

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Skolova

Lassan a végéhez közeledik a Múzeumok Őszi Fesztiválja, amelyet először 2006-ban rendeztek meg a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A fesztivál szorgalmazói a Múzeumok Őszi Fesztiváljának megrendezésével a Múzeumok Majálisa és a Múzeumok Éjszakája mellett hagyományt kívántak teremteni egy évente ismétlődő, hosszabb időszakot átívelő múzeumi rendezvénysorozattal.

A fesztiválhoz csatlakozott Pécs városa is, ahol számos programot szerveztek és szerveznek. Október 30. és 31-én az őszi szünidőt töltő gyerekeknek szerveznek programokat a Janus Pannonius Múzeum kiállításaiban, ahol rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó múzeumbemutatás vár a gyerekekre. A Klimo Könyvtárban a könyvkötőmesterségbe tekinthetnek be a látogatók november 7-én, ahol a kézműves foglalkozáson saját kis könyvet köthetnek. 

A Csontváry Múzeum október 30-án és november 1-jén is nyitva lesz, így az október végi hétfői múzeumi szünnapon és mindenszentekkor is megtekinthetők a már csak november 5-ig látogatható Csontváry 170 és Kincs, ami van! című kiállítások.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!