Engedély

2023.10.14. 15:00

Lakott területen lövik ki a vadakat Mánfán

Kezdődhet a vaddisznók kilövése Mánfa belterületén – a Komlói Rendőrkapitányság az engedélyt megadta.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Eszerint október 12-től fél éven át, azaz 2024. március 12-ig minden nap a csillagászati napnyugtától a rá következő csillagászati napkeltéig adott a lehetőség a vadak kilövésére meghatározott lakott területeken, azaz a Fábián Béla utcában öt helyszínen – köztük a Sarlós Boldog­asszony parkban –, valamint egy Szőlő utcai ingatlanon.

Az önkormányzat hirdetménye felhívja a figyelmet arra, hogy a vadakat lakott területeken kizárólag vadászok ejthetik el, vagy foghatják be. Egyúttal figyelmezteti a mánfaiakat, hogy a megjelölt időszakokban az érintett területeken fokozott figyelemmel legyenek, ha pedig valaki észleli a vadakat, értesítse a Mecsek Aranybika Vadásztársaságot.
A lakott területen belüli vadkilövés elkerülhetetlenné vált, a vaddisznók ugyanis az utóbbi időszakban rendszeresen megjelennek a faluban, félelmet keltve, a kertekben jelentős károkat okozva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!